keresés menü

Valaki lenyúlt egy Google Street View autót? Nem, ez csak a Panono labdakamerája

pano00

Nem lenne jó, ha lenne egy olyan fényképezőgépünk, ami nem csak egyetlen szűkös képkeretbe nyomorítja életünk egy adott pillanatát, de minden mást is lefotóz nekünk, ami abban a momentumban történik? Nem lenne jó utólag olyan dolgokat is észrevenni, amik a kép elkészültének pillanatában elkerülték a figyelmünket? Nem lenne jó újraélni az adott másodperc atmoszféráját a szélrózsa minden irányában? De, de és de.

Ezekre a kérdésekre ad csattanós választ a gömb alakú Panono kamera, ami egy rakás – azaz harminchat darab – 72 megapixeles lencsét foglal magában. Csak fel kell dobni, és amikor épp a röppálya csúcsán van, amit szenzorai a gyorsulásából számolnak ki (OMG), akkor süti el magát. A végeredményt meg máris visszanézhetjük okostelefonon vagy tableten, mert azonnal letöltődik a hivatalos alkalmazásba!

Csupán ennyi vele a teendőnk:

panonodob

És így működik:

Két év fejlesztés után jutottak el odáig az ötletgazdák, hogy már kijelenthessék, hogy ez egy kész termék, és már előrendelni is lehet, dobálgatni viszont majd csak jó egy év múlva. Ráadásul az ár is elég erős, 549 dollár, vagyis a százezer forintos lélektani határon jócskán túl. Mégis, akit megmozgatott, az itt informálódhat bővebben és támogathatja a projektet.

Tűz tartalom 🔥