keresés menü

Őry Gábor Gedeonnak elege lett, hogy minden hangfalon csak a spórolás látszik, és megcsinálta ezt a betoncsodát

Nem is olyan régen mutattuk be ezt a kávéfőzőt, ami a bevezetőben megnevezett építészeti stílust idézi meg a maga nyers és betondominanciájú kivitelezésében, azt azonban nem gondoltuk volna, hogy egészen hamar már egy hasonló képzettársításokkal dolgozó, de magyar alkotásról fogunk ugyanígy tapsikolva áradozni.

És ha már így esett, egyenesen az alkotónak szegeztük a klasszikus kérdést:

és akkor ezt így hogy?!

“A szakmában dolgozom évek óta, és azt vettem észre, hogy brutál unalmas az összes hangfal, mindegyiken csak az óriáscégek és kínai gyártók spórolása látszódik. Műanyag, fa, vinyl és ezek kombója a divat úgy száz éve. Kigondoltam, hogy valami alternatív megoldást nyújtok azoknak, akik hozzám hasonlóan valami speckóbbat keresnek és így jött a beton, mint anyag.”

“Érdekessége az, hogy minden egyes példány teljesen másképp köt ki, más foltok és árnyalatok lesznek a felületén, így ténylegesen utánozhatatlan lesz a textúrája minden egyes hangfalnak.”

– mondta Gedeon, hozzátéve, hogy mindegyik példányt egyesével készítik el és minden alkalommal valami újat próbálnak ki, mondjuk belekevernek márványzúzalékot, bazaltot, színezett folyami kavicsot, porfestéket, egyebet.

Hogy technikázzunk is kicsit, a hét kilós hangfalban két darab 75 milliméteres papír-alumínium hangszóró van és egy 60 Wattos elektronika bluetooth aptX kapcsolattal, hangkarakteréről pedig azt mondta el az ötletgazda, hogy

a nagy gyártók termékeihez képest meglepően tiszta, nyitott és tágas teret képző.

A hangfal jelenleg az Indiegogón keresztül rendelhető elő egy hónapig 300 dolláros egységáron, azt követően pedig jópár design boltban megtalálható lesz Budapesten, Dániában, Párizsban, Tokióban. Mi már markolnánk is, ha éppen lenne a farzsebünkben három dollárguriga!