keresés menü

Űrbe küldött állatok előtt tiszteleg Mayer Norbert grafikus

mayer01

Mielőtt az ember kitette volna a lábát az űrbe, állatok formájában előőrsöket küldött oda, hogy azok teszteljék, túlélhető-e a kozmosz a Földtől távol. Az állati űrturistáskodás egészen a negyvenes évekig nyúlik vissza, először akkor küldtünk fel alacsonyabb rendű létformákat, konkrétan ecetmuslicát, aztán jött Albert II, a rhesus makákó, majd pedig egerek, kutyák, de még teknős és méh is megleshette felülről a bolygónkat.

Ennek állított nemrég emléket Mayer Norbert grafikus, abban a nagyon lecsupaszított minimalista modorban, amiben egyébként is alkot.

mayer02

Ő maga ilyen prózaian ír a projektről a Behance-en:

A teljesség igénye nélkül ez egy szimbolikus relikvia róluk, mert kitették magukat a  súlytalanság állapotának, vagy éppen az űr sugárzását első ízben tapasztalták a saját bőrükön. Ahogy a tudomány számos területén, ez esetben is földi állatokhoz fordultunk segítségért, az űrutazás általuk juthatott előre, és érhetett oda, ahol ma is tart. Nagy köszönet illeti mindegyik állati utazót! A hírük járja be az univerzum tengerét és emlékük szálljon a végtelenbe és tovább! Folytatás következik téren és időn át…

Mi meg mutatjuk a végeredményt.

mayer03

mayer04

mayer05

mayer06

mayer07

mayer08

mayer09

mayer10

mayer11

mayer12

mayer13

mayer14

Mayer Norbert további munkáit itt lehet végigszkennelni.

Tűz tartalom 🔥