keresés menü

Designfreak luxykemping nyílik Amszterdam szélén

Nem lennénk annak a hátizsákos turistának a helyében, aki a coffee shopok bódulatában egy holland országút éjsötétjében stoppolva annyit kér az őt felvevő autóstól, hogy vigye el az első kempingbe, amire az kiteszi őt egy kikötőbe installált lila sperma mellett.

Valószínűleg ugyanis nem a skandináv környezetbe biggyesztett, mű-vintage hátizsákok álfakó fotóitól beindult egyszeri szociológus hallgatónak találták ki azt a 15 elemből álló holland kiállítást, melynek keretében meredek és egyben ultradizájner kabinokban, lakókocsikban, meg egyéb furcsa lakóalkalmatosságokban húzhatjuk meg dizájnfrík fejünket akár másfél hónap hosszan. Az amszterdami UrbanCampsite kiállítás a retró futurizmus, a kortárs indusztriál, a tumblrhip escapism és a belvárosi luxy határmezsgyéit veszi górcső alá.

Annette van Driel és Francis Nijenhuis ötlete alapján augusztus 16-tól szeptember 30-ig a Vliegenbos kempingben vehetünk bérbe olyan lakhelyeket, amikre életünkben nem gondoltunk volna a két másodperces kecsuák fesztiváljain szocializálódva. Mindjárt megmutatjuk a furcsa lakokat, ízelítőnek addig is legyen elég annyi, hogy a legolcsóbb, reciklált kutyaólra hajazó alvóhely bérleti díja 20 euró, míg a kétszemélyes lila óriássperma ára egy estére egy százas.

Az urbánkemping persze annyira nomád, amennyire a Sziget fesztivál hippi: a tűzrakóhelyek, a fatüzelős szaunák, a függőágyak és piknikszpotok mellett étterem, közért, mosoda és rendes zuhany várja a nem egyszeri kempingezőt. Mindezen parádét pedig különféle köztéri artisztikus ínyencségek ízesítik.

És akkor jöjjön, hogy milyen fura lakokban helyezhetjük nyugovóra fejünket: Az UrbanCampsite legdrágább, egy franciaággyal és egy kisasztallal rendelkező lakását, a lila óriásspermát Darwinnak nevezte el alkotója, az Atelier van Lieshout. Egy éjszaka a termékeny közegben 100 eurót ér.

A talán legszebb és egy lakással is felérő adottságai miatt legkomfortosabb lakókocsi viszont már 80 európai valutáért lehet a mienk. A Markies-t a Eduard Bohtlingh tervezte:

Boris Duijneveld mászó bogárra hasonlító Polaris M-je már jóval kevesebb adottsággal rendelkezik, de megfelelő tudatmódosítók mellett elég erős élmény lehet megbarátkozni a gondolattal, hogy benne kelljen aludnunk.

Urban Campsite Polaris M from Francis Nijenhuis on Vimeo.

Mintha csak a Tumblr-ről mászott volna le a sokszogű Treehouse, melyből ketten 60 euróért lógathatjuk ki a lábunkat a fák között. Hipsters gonna hip!

urban-campsite-cube

Ez a kedves klasszicista faklozet 80 darab nyugati váltópénzt kóstál naponta:

Ez a csodás BBQ-szentély egyébként egy tök átlagos kinézetű lakókocsi-utánfutóból lett kihajtogatva, gondoltuk volna? Kevin van Braak gondolta, és még madárhangokat is beszerelt a műanyagkertbe.

És persze itt az elmaradhatatlan bicikli, ami egyszemélyes, 20 euróba kerül és ráadásul egy lány tervezte és építette. Ez hazáig vinnénk és még tovább.

Még több dizájnkempingholmiért kattints ide, a linkre.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥