keresés menü

Ugorj fejest a színek eufóriájába! Kozma Andi festményei

Színörvényekben táncoló és sportoló figurák, feldobó vidámság – ha muszáj szavakkal, akkor valahogy így lehetne összefoglalni Kozma Andi festményeit. De honnan jönnek ezek a színek? – merült fel bennünk rögtön. Andi segített nekünk eligazodni, mi pedig mutatjuk tőle a kedvenc képeinket.

Áradjon a pozitív hangulat!

Urbnplyr: – A képeid meglehetősen homogének, a te szempontodból mi fűzi őket össze? Sorozat ez, vagy több sorozat?

Andi: – Sorozat is, meg nem is. Ezek alapvetően önnáló képek, nincs tudatos összefüggés köztük. Viszont, vannak bennük visszaköszönő elemek, amik akár egy sorozattá is összeköthetik őket.

Urbnplyr: – Mióta festesz, és mióta tudod, hogy így szeretnél festeni?

Andi: – Régóta festek, de ilyen intenzítással, és ilyen tudatosan csak az utóbbi időben. Mióta tudom, hogy így szeretnék festeni? Ez lehet, hogy furcsán hangzik, de csak így tudok. Nekem ez így jön. Ami minden új képpel kicsit alakul, legalábbis, én látom, hogy változom. Arra a kérdésre könnyebben tudnék válaszolni, hogy hogyan nem tudok festeni, mert azt próbáltam már. Pozitív üzenet, és sok-sok szín, arra törekszem, hogy ezek mindig ott legyenek.

1459838_394016464062167_1489539877_n

Urbnplyr: – Vannak példaképeid, vagy olyanok, akik hatottak rád?

Andi: – Kifejezetten példaképeim nincsenek. Inkább a részletekért vagyok oda. Egy-egy valamiért inkább, mint valakiért.

fotó: Perness Norbert

Urbnplyr: Van ez a kép, amivel egy fotón is szerepelsz, erről tudnál mesélni?

Andi: – A Képzőművészeti Egyetem intermédia szakán végeztem, és ez a diplomamunkám egy eleme. Sokáig dolgoztam rajta, és kiválóan tudom alkalmazni, ha éppen nem tudom, eldönteni, hogy milyen színeket szeretnék használni.

Még Kozma Andi az interneten:

Facebook
Tumblr
Behance

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥