keresés menü

Szevasz, Akácfa utca: így alakulgatott a Furimuri a ma esti nyitás előtt

Kényszeresen rajta vagyunk az újonnan nyíló budapesti helyek megmutásán, még a kapuk feltárása előtt: így tettünk régebben az Ankerttel, a Tip Top Bárral, a Garzon Kerttel vagy épp az Élesztő vadiúj steampunk söntésével, és most pont ugyanígy teszünk a Furimurival – ami, igen, az Andrássy útról elköltözött Urimuri jogutódja.

furimuri001

Az biztos, hogy a korábban a posh / fancy / luxy kategóriában uralkodó szórakozóhely ezzel a költözéssel óhatatlanul is bekéredzkedik a vigalmi negyed általánosabb, színesebb, fröccsözősebb, akár bringával is megyünk bulizni-közegébe, amire nyilván rájátszik a helyszín kialakítása is: a korábban itt működő Sufni Gart’n ugyanis a romkocsma-hagyománynak megfelelően a zilált hippieklektikában találta meg önmagát, ezt meg teljes egészében úgysem lehet levetkőzni. Muriék azért egy alapvető tisztogatást elvégeztek, a tiritarka színek helyett egységes színfelületek kerültek fel ide-oda (vagyis ide fehér, oda fekete), meg zölden derengő lámpák, illetve kevésbé korhadt ülőhelyek.

Ahogy korábban írtuk, ez egyelőre egy átmeneti megoldásnak néz ki, de az is lehet, hogy az üzemeltető Baldasztisok teljesen belehabarodnak az öltönyösökre jutó kapucnik és bőrkabátok emelkedő számába, meg abba, amit ez az egész egyenlet kiad, és talán még ezt a helyet is megtartják maguknak. De addig is fotók, amiket ma, a nyitás napjának kora délutánján lőttünk:

furimuri002

furimuri003

furimuri004

furimuri005

furimuri006

furimuri007

furimuri008

(Fotók: Urbanplayer / Unger András)