keresés menü

Aki irányba állította a Déli pályaudvar megnyerő hajóskapitányát – mikrointerjú Szabó Reginával

UP: – Mikor kezdtél el grafikával, illusztrációval foglalkozni?

Regi: – Körülbelül három éve, amióta a MOME-ra járok. Előtte is érdekelt a dolog, de akkor még más területen tanultam és nem fektettem bele annyi energiát. Később felismertem, hogy nem abba az irányba tartok, amibe igazán szeretnék. Azóta csinálom ezt.

UP: – Belecsaptál a filmbe és az animációba is. Melyik izgatja jobban a fantáziád?

Regi: – A filmet nagyobb kihívásnak érzem, mert az animációhoz – legalábbis az én belépő szintemen- csak az íróasztalom és rengeteg szorgalom kell, a filmezéshez pedig csapat, technika és szervezés már a kezdeteknél is. Az egyetemi projektek során sokszor megspóroltam magamnak a szervezéssel járó energiát és inkább animációban és vegyes technikákban gondolkoztam, ezért most már szomjazom a társaságra és a csapatmunkára.

UP: – Több, a városban ismert és kedvelt helyek, mint a Bubba’s Water Grill és a Habos Gofri arculata is hozzád köthető. Itt mik voltak a főbb szempontok, illetve hogyan találtak rád?

Regi: – A rám találás története nem túl kalandos, a Habos Gofri az anyukámé, így kézenfekvő volt, hogy mi alakítjuk ki az arculatát. Nővéremmel közösen készítettük, vagyis én fogtam az egeret, ketten pedig kiötlöttük az egészet. A legfőbb cél a “jólkinézés” mellett az volt, hogy szerethető, messziről is finom csokis és C.U.K.I. legyen. Ez volt az egyik első megvalósult grafikai tervem és nagyon jók voltak a visszajelzések. Több későbbi munkát is részben a Habosnak köszönhetek. 

– A Bubba’s Water Grill szintén ismeretség útján talált rám, de a gofrizó designja miatt. Náluk is egyszerű volt a brief: legyen újszerű, jópofa. A kapitány figurája eredetileg nem volt kérés, de az első vázlatokat nagyon megszerették, és végül köré építették az egész kommunikációjukat. Nagyon szabadon dolgozhattam,

kifogással csak egyszer éltek, amikor Bubbát fittebbre kellett szabnom, mert túl kövér volt ahhoz, hogy egészséges étrendet képviseljen.

A Bubba’s Water Grill beltere a Déli pályaudvar mellett

UP: – Mi van rád, a munkádra legnagyobb hatással?

Regi: – Az irodalom. Vagyis az aktuális könyv, amit olvasok. Az mindig rengeteg megvalósítandó ötletet hoz ki belőlem. Elég nagy könyvmoly vagyok és nem éppen a válogatós fajta, nemrég még a fizikán pörögtem Az idő rövid története miatt, most meg az Ezeregyéjszaka meséit olvasom és lehetséges parafrázisokon gondolkodom. De addig úgyis jön egy újabb sztori!

UP: – Mik a közelebbi, vagy éppen távolabbi terveid?

Regi: – Szeretném külföldön végezni a mesterképzést, egyelőre ez az egyetlen konkrétum.Regi további munkáit, amik között van infografika, magyarázó videó és élőszereplős kisfilm is, a Behance-oldalán nézhetitek meg.

Tűz tartalom 🔥