keresés menü

Súlyos titkot hordoz a Starbucks logója

Barátságos határozottság a Kávé Vénuszának hullámzó hajzuhatag által keretezett arcán. Valamiféle ilyesmi benyomása lehet az embernek, amikor ránéz a világ legismertebb kávézóláncának 2011 óta létező, emblematikus karakterére.

Kevesen tudják azonban róla, hogy nem volt könnyű szülés. Hét éve a feladattal megbízott Lippincott branding csapata csak bámulta a logót, és nem tudták, mi nem stimmel vele. Gyakorlatilag tökéletes volt, annyira hátborzongatóan gyönyörű, hogy az lassan már ijesztőnek tűnt – pont ez lehetett a gond, mintha nem egy embert néznénk, hanem mondjuk egy idegen lényt, emberbőrben.

“Valami nem működik benne. De mi az? Én azt mondtam, lépjünk egyet hátra, és tegyünk bele egy kis emberiességet. A tökéletlenség belecsempészése nagyon fontos volt, hogy sikeres karakterré váljon”

– mondta Connie Birdsall kreatívigazgató. Ez a videó megmutatja, hogyan csavartak rajta egyet, alig észrevehetően:

View this post on Instagram

The secret to redesigning the @Starbucks Siren? Making her perfectly imperfect. Lippincott designers @connie.birdsall & @bogdan.geana reflect on the iconic brand's redesign with @fastcodesign — link in bio.

A post shared by Lippincott (@lippincottbrand) on

Rájöttek, ahhoz, hogy emberibbnek nézzen ki, a Starbucks-szirén nem lehet szimmetrikus. Akkor sem, ha egybehangzó vélekedés, hogy a szimmetria az emberi szépség egyik alapvető meghatározója. De a szirén túl perfekt volt, ezért ma már nem az. Hajoljunk közelebb a szemeihez, és látni fogjuk: az orrnyereg árnyéka az egyik oldalán eltér.

És így máris nem egy gépiesen tökéletes maszknak tűnik.

(via)

Tűz tartalom 🔥