keresés menü

Most kell azonnal: a papírvékonyságú mobiltöltő!

Ki ne tudná, mekkora világnagy szopás úgy utazgatni, hogy az egyetlen nélkülözhetetlen elektronikus kellékünk a telefonunk, rajta a térképpel, GPS-szel, meg a pontos fesztivál line-uppal?

Ilyenkor jön ugye az, hogy hordozzuk magunkkal az otromba mobiltöltőinket, vagy minden útszéli vendéglátóegységbe véreres szemekkel fordulunk be konnektort vadászni. És hát ki ne tudná, hogy az ilyesmi parádésan képes kinyírni az utazás élményét. Meg az Instagram hiányából fakadó mélydepresszió is. A YOLK nevű cég gondolt hát egyet, és a negatív tartományba irányuló méretversenybe kezdett. Azaz létre akarták hozni a legvékonyabb napelemes töltőt egy Kickstarteres kampánnyal.

Ebben gondolkodtak itt:

solar_paper_01

50 ezer dollárt akartak összeszedni rá, 500 ezret adott bele végül az internet népe. A Solar Panel tehát hamarosan sorozatgyártásba megy.

Azt mondják róla, egy fali csatlakozóhoz hasonlóan 2 és fél óra alatt felnyomja a telefonunkat száz százalékra egy napsütéses napon. Ráadásul azzal, hogy a 250 ezer dolláros határt is átlépték, adni fognak hozzá hátizsákra erősíthető karabinert. Szóval túrázás közben is töltődhet a kicsike.

Ja, és ahogy a fenti képeken látszik, az ötletgazdák még azt is kitalálták, hogy több ilyen panelt mágnesek segítségével lehessen egymáshoz csatlakoztatni, így növelve a teljesítményt. A mágnesekben az még a jó, hogy olyan erősek, hogy még fémtárgyakhoz is rögzíthető velük a töltő:

Plusz egy kijelző még real time-ban azt is mutatja, hogy állunk töltésileg. Végül álljanak itt a legfontosabb adatok is:

  • 3,8 milliméter vastag
  • 19 centiméter hosszú
  • 8,9 centiméter széles.

Aki rátenné a kezét egyre vagy többre, 79 dollárért már novemberre hozzájuthat.