keresés menü

Viselhető technológiával a balesetmentes(ebb) bringázásért!

A bringával közlekedés megkönnyítésére, illetve az autósok és biciklisek közti kommunikáció gördülékenyebb kivitelezésére készült el a koreai Leemyungsu Design Lab “Seil” hátitáskája. Tök egyszerű: a táska külső felületén LED irányjelzők és olyan alapvető jelek, mint például a “stop”, “köszönöm”, vagy sürgősségi jelzések jelennek meg egy könnyen használható, vezeték nélküli, kormányra szerelhető irányító segítségével, kihasználva azt a tényt, hogy azért kevesen tekernek bármilyen táska nélkül.

A LED-es felület azonban mozdítható, azaz nem csak a hátitáskán, de bármilyen kisebb darabon, például övtáskán is elhelyezhető. Egy kifejezetten a Seilhez készült mobilalkalmazással pedig még személyre szabható is: gyakorlatilag bármilyen szimbólumot, jelzést programozhatunk ezzel.

Ami pedig egy hatalmas pluszpont: maga a táska nagyon egyszerű. LED-ekkel vagy azok nélkül is jól néz ki, nincs túlgondolva, jól oszlik el a technológia és a design aránya. A projekt pedig egyelőre a Kickstarteren várja az anyagi támogatást, hogy a 3 évvel ezelőtt elindult ötlet végre teljes mértékben megvalósulhasson, így akár jövő év márciusára már megvásárolható is lesz.

Itt a Leemyungsu Design Lab hivatalos Facebook-oldala további képekkel és részletekkel.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥