keresés menü

Na takarodó: a Segway újabb találmánnyal gyalázná a városainkat

Azaz: az önmagát kiegyensúlyozó változattal.

Ugyan Budapest belvárosából már kitiltották az állva, csupán dőlésszög-változtatással hajtható, eléggé sokakat joggal idegesítő, és már a bringasávokat is elfoglaló elektromos szörnyeket, maga a cég (mármint a Segway) csak nem akar megállni.

Mármint nem abban az értelemben, ahogy nem állt meg Usain Bolt lábai mögött, elütve a világ leggyorsabb emberét.

Hanem abban az értelemben, hogy most előjöttek ezzel:

Az S-Pod névre hallgató mutáció ugyancsak két keréken halad előre, de nem kell benne az állásként ismert fárasztó tevékenységet űzni, hanem le lehet ülni szépen, mert a szerkezet giroszkópikusan kiegyensúlyozza magát. Csupán a belemászáshoz és kikecmergéshez vannak kisebb kerekei is, de onnantól megy tovább a kétkerekes műsor, itt már kézi navigációval.

A szerkezet ugyanakkor inkább néz ki egy tojás alakú kerekesszéknek, mint bármi másnak, mondjuk közlekedési eszköznek, ráadásul a mérete alapján még nagyobb helyet is foglal el, mint az elődje. Jaj a nyugalmunknak, ha ezt a cuccot is elkezdik behozni ide.

És az S-Podon az a hangzatos hasonlat sem segít, amit a Segway hangoztatott egy közleményben, miszerint a Jurassic Park híres guruló gömbje ihlette:

Az viszont még egy dinoszaurusz elől futásnál is ijesztőbb, hogy ez az izé 38 kilométer per órás sebességre képes felgyorsulni (amúgy 2020 harmadik negyedévére ígérte a cég a debütálását, szóval várhatóan 2021-ben kerül a piacra).

A kozmikus erők óvják meg városainkat ettől a rémtől!