keresés menü

Ül, pihen, megnyugszik. Bárhol, bármikor, szétszerelhető székeken

Ideiglenes bútorok. Lefogadom, nem sokan használják ezt a kifejezést, vagy legalábbis nem sokan találkoznak ezzel a jelenséggel, mindenesetre Jorge Penadés dizájner tervezett egy teljesen szétszedhető, könnyen cipelhető székkollekciót.

Penadés székei mobilitásával arra próbál ösztönözni, hogy egy kicsit értelmezzük át a luxus fogalmát. Ugyanis szerinte a luxus nem a kényelmet, az elkényelmesedést jelenti, hanem azt, hogy megtehesd, hogy dönts arról, a világ mely pontján akarsz egy pár percnyi csendet és nyugalmat, kiiktatva magadat az egyébként folyamatosan pörgő hétköznapokból, legyen az egy utcasarok vagy egy tengerpart. Ő ezt a készséget próbálja mások számára is könnyen elérhetővé tenni.

Ami fontos része a projektnek, az az anyaghasználat részletei: se szögek, csavarok, se ragasztó nem kellett Penadés-nak ahhoz, hogy elkészítse székeit. Fából készült nyílászárók összekapcsolási rendszere ihlette a tervezőt, így minden darab 1-2 laza mozdulattal szétszedhető és összerakható, ezzel is megkönnyítve azt, hogy a lehető legegyszerűbb módon rohanhassunk tovább a napi teendők elvégzéséhez, ha már kipihentük magunkat – vagy épp ugyanilyen gyorsasággal zuhanjunk egy székre kifújni magunkat.

A Nomadic Chair Penadés diplomaprojektjének egy része, amit tavaly júniusban mutattak be Barcelonában.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥