keresés menü

Végre a lányok is megkapják a könnyű fesztiválpisilés élményét

Időről-időre előkerülő téma a piszoáré. Általában a nemi egyenjogúság mentén szokott felmerülni, hogy jó lenne, ha valahogy a nők is tudnának élni a kisdolog ezen módjával. De olyanra is emlékszünk, hogy csak pasiknak szóló köztéri piszoárok verték ki a biztosítékot, hogy undorító meg szexista.

View this post on Instagram

Lapee just won the first price of the global award @creativebusinessnet ? ?? – now we are on our way to @roskildefestival to check out our 48 Lapee ? #lapee photo @oliviarohde ?

A post shared by Lapee (@lapee_dk) on

A dán Lapee nevű cég a praktikus oldalról közelítette meg a dolgot, az volt a céljuk, hogy a fesztiválok női vécéi előtt kialakuló nagy soroknak vegyék elejét. A csigaforma bejárattal ellátott, csak a tényleg szükséges diszkréciót biztosító rózsaszín piszoárjaikkal a nőknek próbáltak megnyitni egy gyorsabb ügymenetet arra az esetre, ha csak pisilésről van szó.

A legnagyobb dán zenei fesztiválon, a Roskildén ez kis is lett próbálva. Mivel mindössze hármat tettek ki, így inkább csak amolyan igényfelmérésre volt jó, tekintve arra, hogy egy 130 ezres fesztiválról beszélünk. Képeket, és egy videót azért tudunk mutatni a találmányról:

View this post on Instagram

How does it work ? Well it’s very simple : get in, pee, get out ! You can look around but no one sees you ? #lapee

A post shared by Lapee (@lapee_dk) on

View this post on Instagram

❤️❤️❤️ #rf19 #lapee

A post shared by Lapee (@lapee_dk) on

Párizs totál kivan az új szexista köztéri piszoárjaitól

Ahogy a világ valószínűleg minden nagyvárosában, úgy Párizsban is komoly gondot jelentettek azok az emberek, akik teljesen természetesnek érezték, hogy fák tövében, kocsik közé guggolva, vagy kapualjakban végezzék el a kisebb dolgukat. Ennek kordában tartására találták ki az illetékesek, hogy környezetbarát piszoárokat helyeznek el a francia főváros belső kerületeiben.

innen