A piszoár eddig csak a fiúk kiváltsága volt. A Lapee nevű dán cég nyúlt bele az érzékeny témába.

Időről-időre előkerülő téma a piszoáré. Általában a nemi egyenjogúság mentén szokott felmerülni, hogy jó lenne, ha valahogy a nők is tudnának élni a kisdolog ezen módjával. De olyanra is emlékszünk, hogy csak pasiknak szóló köztéri piszoárok verték ki a biztosítékot, hogy undorító meg szexista.

A dán Lapee nevű cég a praktikus oldalról közelítette meg a dolgot, az volt a céljuk, hogy a fesztiválok női vécéi előtt kialakuló nagy soroknak vegyék elejét. A csigaforma bejárattal ellátott, csak a tényleg szükséges diszkréciót biztosító rózsaszín piszoárjaikkal a nőknek próbáltak megnyitni egy gyorsabb ügymenetet arra az esetre, ha csak pisilésről van szó.

A legnagyobb dán zenei fesztiválon, a Roskildén ez kis is lett próbálva. Mivel mindössze hármat tettek ki, így inkább csak amolyan igényfelmérésre volt jó, tekintve arra, hogy egy 130 ezres fesztiválról beszélünk. Képeket, és egy videót azért tudunk mutatni a találmányról:

View this post on Instagram

❤️❤️❤️ #rf19 #lapee

A post shared by Lapee (@lapee_dk) on

Párizs totál kivan az új szexista köztéri piszoárjaitól

Ahogy a világ valószínűleg minden nagyvárosában, úgy Párizsban is komoly gondot jelentettek azok az emberek, akik teljesen természetesnek érezték, hogy fák tövében, kocsik közé guggolva, vagy kapualjakban végezzék el a kisebb dolgukat. Ennek kordában tartására találták ki az illetékesek, hogy környezetbarát piszoárokat helyeznek el a francia főváros belső kerületeiben.

innen

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)