keresés menü

Nem fapados, favázas

Karbonszálas vázat rokkolnál? Tudjuk, hiszen mindenki ilyet akar a segge alá, mert a versenyzők sem adják alább, egy kisujjal fel lehet emelni, cserébe viszont aranyáron mérik és könnyebben is törik társainál. Amit viszont még nem láttunk a pesti utcán (de reméljük, hogy az alábbi poszt után nemsokára már fogunk), az a fából készült vázzal épített bringa, amiről amúgy elképzelni sem tudjuk, hogy hogyan viselkedik masszív igénybevétel mellett, egyedül csak a látványra hagyatkozhatunk – ami teljesen vad, legalábbis a Connor Wood Bicycles esetében.

A gyártó szavai mindenesetre sokat elmondanak, hiszen azt ígéri, hogy történjen bármi is a bringáival, ingyen javít és cserél, és még rádob plusz egy év garanciát is. Persze azt is közli, hogy mivel mégiscsak fáról beszélünk, ezeket a járműveket többet kell gondozni, mint a leharcolt Puch-acélvázas punkfixinket, nem szabad például nedvesen bedobni a sarokba vagy hosszabb ideig a tűző napon hagyni. De ha jól bánunk velük, hosszú évekig bírják, merthogy rohadt erősek. És hogy elszálljon az aggodalmunk, azt is írja: “az epoxigyantát, amit használok, a repülőgépiparban és hajóépítéseknél is alkalmazzák, ahol kritikus erőkről van szó és a kudarc elfogadhatatlan. Ezek a biciklik úgy vannak megépítve, hogy bírják a strapát.”

Mindennek ára van persze: az ezeken a fotókon látható Woody Scorcher valamivel több mint 1 millió forintért vásárolható meg, társa, a Woody Cruiser pedig 800 ezerért. Akit komolyan érdekel valamelyik, az itt veheti fel a kapcsolatot a gyártóval, Chris Connorral.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥