keresés menü

Nagyon kreatívak az emberek az iPhone-tokjaikkal

Hiszen elég sok mindenre jók.

Egyvalami mindenkinek szemet bökhetett, aki vásárolt már almás terméket: a stevejobsiánus vállalat már a csomagolásnál is szigorúan figyel arra, hogy a kiválasztottság-érzetünket elegánsan kinéző, gyönyörűen kinéző, és egyben szuperpraktikus dobozokkal dúcolja alá.

Már az új ketyere tárolójának kibontási mechanizmusa is kisebb agyi orgazmust képes okozni, annyira artsy-smarty megoldásokat találtak ki rá az Apple formatervezői.

Áramvonalas unboxing, mondhatnók.

Egyszerűen sosem okoznak idegeskedést ezek a dobozok, öröm nyúlni-húzni mindet, nem kell sniccerrel nekiesni, duzzadó nyaki ütőerekkel, hamisítatlan késavajba-effektus. Mi sem természetesebb hát, hogy az emberek egészen komoly sokasága nem veti kukába ezeket a csomagolásokat, hanem új funkciókat kölcsönöz nekik. Szinte könyörögnek ezért a dobozkák.

Nemrég egy írócsávó a Twitteren közölte, hogy az iPhone-dobozokat tessék kidobni, mert úgysem lesz rájuk szükség.

Több se kellett az internet inspiráltabb részének, beindult a lavina, hogy meg legyen mutatva: azért ez nem teljesen van így. A kreatív Apple-felhasználók örömmel kezdték szarráosztani a találmányaikat, mi pedig ennek nagyon örülünk, mert így továbboszthatjuk azokat, mindenki okulására:

Helóhalló, miniatűr fiókos rendező?

Recycling, recycling, recycling:

És persze van pro gamer szerelőemberi elgondolás is, avagy így lesz Ataris konzol egy iPhone-boxba építve:

Persze a legkomolyabb mindenképpen az az ember, aki a kölyke elhalálozott remeterákjának csinált koporsót a telefondobozból.

De a lényeg ennyi:

ne dobáljátok ki a dolgokat, ha azok még más jó dolgokra használhatók.