keresés menü

Mondj búcsút a feltört farpofáknak!

bikehammer

A 127 éves Brooks England bicikligyár ülései olyanok, mint a baseballkesztyűk vagy a régi tánccipők: be kell őket törni. Pontosan ez adja a klasszikus márka sármját: az értékes és ellenálló anyagoknak idő kell, hogy hozzád igazodjanak, de cserébe évekig kitartanak. A probléma csak az, hogy ezt nem mindenkinek van türelme kivárni kiülni. Az új, még betöretlen ülések ugyanis kellően nyomorgatják a bringások alfeleit, akik hajlamosak inkább azokat a változatokat előnyben részesíteni, amik rögtön képesek ugyanazt a kényelmet nyújtani.

Itt jön képbe az Ideo, akiket a gyár kért fel egy kis komfortnövelésre. “Volt idő, amikor a Brooks a bicikli-ülések Aeron széke volt” – mondja Thomas Overthun, az Ideo designer igazgatója. De ezeknek az időknek vége. Azóta újabb és újabb alapanyagokat találtak fel, így már nem csak bőrből és az olcsó műanyagból választhatunk.

pict_1

pict_3

A kényelmet nyújtó megoldás, amin most már a fenekünket ringathatjuk, leginkább egy függőágyra hasonlít az eddig megszokott párna helyett. “A kiindulópontunk az volt, hogy az emberek eddig inkább megelégedtek a jelenlegi üléssel, csak ne kelljen foglalkozni vele” – mondja Overthun. Majd hamar rájöttek, hogy a 4,5 milliméter vastag bőr helyett inkább természetes anyagok felé érdemes kacsingatni. A végeredmény egy vulkanizált gumi alap, organikus vászonnal bevonva, ami a régi verziókkal ellentétben már vízálló is, ugyanakkor remekül tükrözi a klasszikus bőr modellek hagyományát, csak persze az alsó-fertályi fájdalmak nélkül.

Ha te is meglovagolnád, a Cambium ülésre 195 dollárért – nincs mit tenni, a komfort pénzbe kerül! – itt tudsz rárepülni.(via)

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥