keresés menü

Mobilnyomkodós sávot festett fel egy egyetem a lépcsőjére, hogy a mobilnyomkodók ne akadályozzák a rendes haladást

Szórakoztató módját választotta egy felsőoktatási intézmény Utah államban, hogy felhívja a figyelmet korunk népbetegségére, a közlekedés közbeni okostelefonozásra. Állítólag nem a semmiből jött az ötlet, hanem azoknak a statisztikáknak a nyomán, amelyek azt mutatják, hogy az elmúlt időkben drámaian megnőttek az ilyen esetek miatti balesetek, sőt, halálesetek száma.

Így néz ki a dolog:

Ezt pedig az intézmény kreatívigazgatója, Matt Mambrough írta egy sajtóközleményben:

“Amikor 18-24 évesek sétálnak le a hallba kezükben a mobiljukkal, szinte biztosra vehető a karambol valahol valamelyikükkel: ezzel számolnunk kell manapság. A mi célunk az, hogy elcsípjük a figyelmüket, és tudassuk velük, hogy tudunk róluk.”

Mambrough reménykedik abban is, hogy nem csak nevetésre készteti ez a felfestés a hallgatókat, de arra is, hogy elgondolkodjanak a problémán.

Amióta egyébként a Utah Valley University bevezette a vívmányt, szerte a világban sokan emelték fel a hangjukat támogatólag. Úgyhogy egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy ez egyszer majd egy elterjedt fícsör lesz a legtöbb olyan épületben, ahol emberek mozognak kisebb-nagyobb tömegekben.

(via)