keresés menü

A legjobb dolog, ami a hármas metróval történt idén: Mihály Zsófia vidám állomásikonjai

Urbanplayer: – Mi volt ennek a sorozatnak az apropója? (Ami az interjú végén tekinthető meg teljes szépségében.)

Mihály Zsófia: – A MOMÉ-n egy kéthetes M3-redesign workshopon dolgoztam együtt három csoporttársammal, ahhoz készítettem az első néhány ikont. A cél a megállótáblák még informatívabbá és barátságosabbá tétele volt. Aztán mire lezárult a workshop, annyira rákaptam a dologra, hogy végigrajzoltam az egész metróvonalat.

UP: – Mi alapján válogattad ki az egyes megállókhoz az épületeket? 

MZs: – Felmerült, hogy egy-két állomásnál talán más épületek relevánsabbak lennének turisztikai szempontból. Például valószínűleg az Ecseri útnál a Postás Hotel, sokaknak nem olyan érdekes, mint mondjuk a templom lenne, de szerettem volna sokféle példát hozni építészetileg.

Na meg mivel nem megrendelésre, hanem a saját szórakoztatásomra készült a sorozat, ezért néhol a személyes kötődések is közrejátszottak az épületválasztásban.

UP: – Egyébként szereted a hármas metrót?

MZs: – Kicsit büdös, kicsit füstöl, de lassan tíz éve szinte minden nap ezen a vonalon utazom, úgyhogy nem tudtam nem érzelmesen viszonyulni hozzá. Ennek a projektnek az egyik előzménye egyébként a metró állapotának felmérése volt, amihez egy kis vizuális leltárat készítettem. Azt is megtaláljátok a Behance-omon.

UP: – És lesz valami folytatása ennek a projektnek?

MZs: – Sokan mondták, hogy szívesen látnák viszont ezeket a grafikákat a metró falain, úgyhogy tervezem, hogy felveszem a kapcsolatot a BKK-val. Kíváncsi vagyok, mit szólnak hozzá. De olyan üzeneteket is kaptam, amiben arról érdeklődnek, hogy lehet-e majd ilyen mintájú pólókat/táskákat venni. Egyelőre örülök, hogy elkészült, de figyeljétek a Behance– és a Facebook-oldalamat, ígérem, azonnal szólok, amint valamilyen formában hozzáférhető!