keresés menü

Megelégelte a budapesti grafikus, hogy nem talál rendes iPhone-tokot, és kinyomtatta a sajátját

Aki ismeri a főváros telefontok-felhozatalát, az tisztában van vele, hogy előbb jut hozzá pink műanyag gyémántokkal kivert Playboyos tokhoz, mint egy liter tejhez. Jól kinéző, snájdig, elegáns, vagy éppen szuperminimál, de nem szar szilikon borítóra viszont szinte vadászni kell, és szökőévente egyszer ha talál ilyet az iPhone-ját védelmezni kívánó ember.

Ál Tomi, a furadizájnok és a vizuális glitch mestere is jól tudhatta ezt, mert amikor tokváltásra került a sor, inkább beleállt a DIY-ba, és:

Természetesen rákérdeztünk a metódusra.

“Ez a második, hobbiból 3D-nyomtatott telefontokom a kopott space gray 5S-emhez. A tetejéből le is tört már pár hónapja, úgyhogy elölről ezért nincs kép” – vezette fel az alkotás létrejöttét.

Egy letölthető blank telótokból indultam ki, amit brutalista inspirációra készült szerkezeti elemekkel szabdaltam újra, ehhez a magasságvonalakat idéző recésséget a 3D-nyomtatás technológiája teszi hozzá.

Tamás az organikus felületeket videófeedback-képi kísérleteinek “térbe cuppantásával” hozta létre. JELENTSEN EZ BÁRMIT.

Egyébként kábé fél évébe telt, hogy megtörjön az amúgy PLA-műanyagból készült tok, ezért egyelőre csak prototípusnak mondaná – mi viszont egy szép új korszak kezdetének, amikor már mindenki otthon gyártogatja majd a custom kis telefontokjait.

Gratulálunk!