keresés menü

Villantottak a magyarok a hannoveri digitalizációs fesztiválon, rideg high-tech stand helyett valami egészen mást vittek

A hannoveri CeBIT show-ra a Mobilsofa stúdió idén is a Creacityvel együttműködve tervezte és építette Magyarország standját. A standon tizenkét cég kapott helyet, amiknek a kiállítóhelyeit a teljes építmény vizuális koncepciójába illesztették a tervezők.

A tavalyi családi házas tematika után idén a stand azt mutatta be, hogyan jelenik meg az innováció a nagyvárosokban, a kistelepüléseken vagy a vidéki falvakban.

A stand formavilága egy hatalmas terepasztalra emlékeztet, és különböző településtípusok jelennek meg stilizált formában.

Ez egy emberléptékű jövőt vetít előre, ahol az innováció beépül a mindennapokba.

 

Aki körbejárta a standot, annak feltűnhetett, ahogy a különböző településtípusokra való grafikai utalások megjelentek a stand egyes területein: Nagyváros; Kis város; Falvak/vidéki táj. Ezen a három területen kaptak helyet kiállítóként magyar startup-ok és a digitális-technológiai ipar képviselői. Egy-egy kiállító lazán kapcsolódott az adott terület tematikájához.

A makett-szerű formanyelv és a grafikai arculat játékossága és színessége – a tavalyi bontott fa burkolatú, családi házra emlékeztető installációhoz hasonlóan – idén is kontrasztot alkotott a rideg high-tech standokkal szemben. Emellett

a grafikákon stilizált flat-design formában a tervezők Budapest neoklasszicista és szecessziós épületeire vagy például Szentendre látképére reflektáló utalásokat rejtettek el,

valamint megjelentek a magyar falvak építészetének a motívumai is.

A toronyházak oldalán futó LED felületeken az épületmotívumok életre is keltek a grafikai arculathoz illeszkedő animációkon (amikor épp nem egy-egy előadóról szóló információs grafikák futottak rajta). Az egységes arculat visszaköszönt a stand szóróanyagain, az ajándék táskákon és a hostessek ruháin is.

A MOBILSOFA és a CreaCity tervező csapata szerint nagy kihívást jelentett a sok eltérő funkció és a különböző arculattal rendelkező kiállítók bemutatása úgy, hogy a stand egésze megőrizze a játékos, ám egységes megjelenését.

És akkor itt van mindenki, akinek mindez köszönhető!

creative direction: Füleki Bálint
design concept: Boldizsár Tamás, Horváth Orsolya, Mohari Máté, Vaskó Renáta
design team: Boldizsár Tamás, Fehér Zoltán, Gelei Gergő, Horváth Orsolya, Mohari Máté, Sarnyai Hella
graphic concept: Szécsényi István
graphic design team: Szaniszló Zsófia, Szécsényi István
interactive & digital content development: Szécsényi István, Tüttő István
structure & setting: Kozma Gergely, Mohari Máté
project management: Pammer-Zagroczky Lili, Vaju Krisztina Eszter, Vaskó Renáta
photo: Boldizsár Tamás
video: Ciaran Jackson

Tűz tartalom 🔥