keresés menü

Nem mágia, csak fizika: lebegő lemezzel kapcsol be a dizájnlámpa

Annyira instant get, hogy ennél jobban nem is lehetne! Képzeljük el, hogy masszív erőfeszítéseket követően végre hazavisszük a friss húst egy buli után, bekészítünk egy zenét, pukkantunk egy üveg siller bort, jelentőségteljesen felemeljük a mutatóujjunkat az egek felé, majd egy kis korongot odahelyezünk egy lámpabúra alá. És az ott marad, a fény meg kigyúl! VARÁZSLAT!

Persze annyira nem az: sima mágneses “felfüggesztést” látunk egy elektromágneses tekercs segítségével.

Csak a kreátorok ezt összehozták még pluszban a remote phosphor technologyval, amit a csodalámpa Kickstarter-oldalán nálunk pontosabban is leírnak, de a lényege az, hogy egy alulról felfelé kibocsátott kék LED-es sugárnyalábot (amely egyébként szabad szemmel nem látható) a foszfort tartalmazó diszk elnyeli, hogy átalakítsa azt meleg, fehér fénnyé és szétszórja minden irányba. A végeredményt pedig elnevezték LUNALUXX-nak.

A lámpa nem csak faszán néz ki, de a működtetése kész játék:

Vitán felül áll, hogy ezt még a Jetson-família is megirigyelné, egyszerűen tényleg túl jó, mintha egy szeletnyi jövőt katapultál volna valaki 2015-be. Már csak bő három héten áll vagy bukik, hogy hosszú távú valóság lesz-e a projektből, úgyhogy aki támogatni akarja őket és később egy büszke LUNALUXX-tulajdonossá válni, az ide kattogjon és nyitogassa a PayPal-bukszát!