keresés menü

Láthatatlan bringás sisakot, valaki?

Április elsejei tréfánk az, hogy ez most tényleg nem tréfa. Igaz, nem is kirobbanó újdonság, de mivel az Urbanplayer egy évvel ezelőtt még nem létezett, ezért akkor még nem tudtunk beszámolni róla, hogy létezik ilyen. Hogy milyen? Hát bukósisak bringásoknak, ami nem kemény, nem nagy, nem otromba, és helyet sem foglal annyit – sőt, valójában fel sem tűnik, ott van rajtunk, vészhelyzetben mégis megóv. Kitalálói svéd fiatalok, a találmányt Hövdingnek hívják, és egy vizsgamunkának indult, amire egyetemi professzoruk azt mondta: “le kell ülnöm, le kell ülnöm.” Valószínűleg azért, mert ez az egyik legambíciózusabb vizsgamunka, amit hátán hordott a Föld.

A fenti videóban maguk a tervezők mesélnek arról, hogyan lett egy lehetetlennek tűnő ötletből valóság, aminek egészen pofás, kézzelfogható bizonyítékát itt akár meg is vásárolhatjuk – igaz, csillagokba lőtt 400 eurós áron, ennyiért az emberek inkább lapostévét vesznek, de ha sláger lesz belőle, akkor nemsokára lemegy az ára, ezrek veszik majd, és az ügyes lányok bejelenthetik a sisakforradalmat.

hovding

A hivatalos oldalon így taglalják a sisak jellemzőit:

A Hövding egy olyan bukósisak, amihez fogható pillanatnyilag nincs a piacon. Ergonomikus, praktikus, megfelel az összes biztonsági követelménynek, és szerényen összeolvad a ruhával, amit hordasz. A Hövding egy nyak körül hordható gallér biciklistáknak, és egy összehajtott légzsákot foglal magában, amit csak akkor látsz, ha esetleg balesetet szenvedsz. (…) A kioldó mechanizmust szenzorok irányítják, amik érzékelik, ha a kerékpáros mozgása abnormálissá válik.

Állítólag idővel többféle dizájnt is kidobnak, hogy mindenféle öltözékhez passzolhasson.

Tűz tartalom 🔥