keresés menü

Környezetbarát finn csomagolás vethet véget az onlineshopping-szégyenítésnek

Ökológiai lábnyom, huss!

A finnországi RePack nevét kell most meg-, illetve feljegyeznünk: a cég vízhatlan, újrahasznosított polipropilénből készült postai csomagolást dobott piacra úgy, hogy egy ilyen pakkot többször is fel lehet használni. Sőt, éppen erre ösztönöznek!

És eléggé meggyőzőek lehetnek, ha eddig már 125 vállalat vette fel szállítási opciói közé azt, hogy a portékájukat ebben küldik.

Ez a fenntarthatósági húzás amúgy eléggé kézenfekvőnek hangzik, hiszen mindenki joggal foghatja a fejét, mennyi szemetet termel akár egy kisebb online rendeléssel is. Kis zacsi, nagy zacsi, még nagyobb zsák, egy-két házhozszállítás simán megtölti az otthoni szemetes felét. De a RePack megmutatja, hogy ennek szerencsére nem kell így történnie, és

egyetlen csomagolás akár negyvenet is fordulhat újabb vásárlók felé.

Egyébként, csak hogy egy ismertebb kereskedelmi láncot is említsünk, ami leszerződött velük: a H&M kreatív üzletfejlesztési vezetője, Laura Coppen szerint kidülledt szemekkel szemlélik, hogyan reagálnak online vásárlóik a visszaküldhető csomagolásra, de ők mindenképpen bizakodóak.

ELŐRE A BOLYGÓÉRT!!!!!