keresés menü

Kézműves, iparos: kedd este folytatódik a dizájnos előadássorozat a Holdudvarban

??????????????????

Érdekel a design úgy általában? Mit szólnál egy kis esti szakmázáshoz a Margitszigeten? Szeptember 3-án este hétkor érkezik ugyanis a Holdudvar tökingyenes, ilyen tematikájú beszélgetéssorozatának (Értékpárok – Dizájn más szemmel) következő felvonása, amire ezúttal meghívták a grafikusból lett bringavázépítő Merényi Dánielt – nagy lélegzetvételű cikkünk őróla itt -, Fodor Lóránt DLA formatervezőt, a BME egyetemi docensét, Godena-Juhász Attila divattervezőt a USE unusedtól, illetve Héder János belsőépítészt a Manooitól.

A téma ezúttal a kézműves vs. iparos tengely lesz.
Ez meg itt a felcsigázó intró:

Ikarus, Orion, Ganz, MOM – csak néhány az eltűnt magyar márkák közül, amelyek dizájntermékeit valaha mindenki ismerte az országban. Van-e ma Magyarországon megfelelő gyártói és kereskedelmi háttér az ipari formatervezéshez, vagy elsősorban kézműves dizájnnal lehet és érdemes foglalkozni? Hogyan boldogul egy tervező, aki magára vállalja a magányos manufakturális munkát itthon, és milyen fejlődési lehetőség vár arra, aki nemzetközi jelentőségű dizájnközpontokban alkot sokadmagával?

Igaz, hogy valódi megmérettetés csak nemzetközi közegben adódik? Valóban hozzáadott érték a kézművesség? Netán megbízhatóbb a tömeggyártott dizájntermék? Mit jelent manapság az egyediség a dizájner, és mit a vásárló szempontjából?

Facebook-esemény emerre.