keresés menü

Ilyenek lehetnek az újgenerációs bringás sisakok

A Lumos egy kickstarter-es kampány keretein belül vezette fel kerékpáros sisakját, ami talán a nem túl távoli sisakjövőt villanthatja meg. Leendő termékük szuper fogadtatást kapott, a projekt elindításához szükséges összegnek már majdnem háromszorosa gyűlt össze.

De mitől is tud ilyen népszerű lenni ez a sisak?

A Lumosnak – kihasználva a korunk technikai lehetőségeit – mindössze egyetlenegy igazi újítása van. A jelzőfényeket vezeték nélküli kapcsolat segítségével derékmagasságból áthelyezte fejmagasságba. Ez praktikusan úgy néz ki, ha kormányon lévő gombok segítségével indexelünk, akkor jelzi az irányt a sisak. Ugyanígy a fékezésnek és persze a sima haladásnak is megvan a fénye.

Mindez pedig azért nagyon fontos, mert sokkal jobban látható lesz a viselője, azzal szemben, mintha csak a sztenderd világítást használná. Konkrétan akkor is észlelni lehet, ha amúgy a kerékpáron lévő fényeket takarná egy autó.

Az csak természetes, hogy mindez vízálló és hogy a sisak súlya is bőven fél kiló alatt van. A vezérlő egy elemmel hat hónapig elél, a sisakot pedig két és fél óra használat után kell újratölteni. 2016-ra még simán lehet előjegyezni a Lumost Kickstarteren, ha valakinek megtetszett.

lumos-bicycle-helmet-04

(via Kickstarter)