keresés menü

Játékos bürokrácia

Remek sztori: a Qibic Tax nevű, kreatív (mármint nem a hazai értelemben) adózási megoldásokat kínáló angol cég felkérte az Acrylicize kreatívügynökség dolgozóit, hogy ugyan már találjanak ki valamit a falaikra, mert nekik semmi sem jut az eszükbe. Ja, és a téma persze nem más, mint az első, második, és harmadik hallásra is csontszárazul hangzó adózás. Ezt gyorsan elvállalták, de gyorsan szárazra is vakarták a fejüket, hogy ezt hogyan is lehet megoldani – aztán jött a megfejtés: mivel munkakörtől függetlenül mindenki fizet adót az államnak, a LEGO pedig mindenféle munkakörben dolgozó figurákat is legyártott már az elmúlt fél évszázada alatt, építőipari munkástól a porondmesteren át a sarkkutatóig, akkor toborozzanak egy komplett műanyagsereget, ami kifejezi, hogy ez a kérdés mindenkit érint.

A szám szerint 1200 darab, tökéletesen kicentizett legófigura között minden ide betoppanó felfedezheti magát, és hiába foroghatnak körülötte szögletes arcvonású adójogászok, kicsit oldódik is a játszóházas atmoszférában, ha először jár itt.

És a bónusz: kicsit arrébb kitaláltak egy neonszöveget is, ami nem annyira szöveg, hanem pár karakter, ami arra emlékezteti az előtte elsétálót, hogy milyen érzés gyomorból káromkodni egy ordenárét. Csakhogy ha meg is torpan egy pillanatra az ember, akkor észreveheti, hogy ezek a karakterek nem is annyira semmitmondóak, akár betűk is lehetnének, hú, nézd csak, de hiszen ide azt írták ki, hogy TAX. Óriási.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥