Roy Harpaz ipari dizájner tervezett egy olyan távirányítós (!) lemezjátszót, amibe függőlegesen (!!) kell belehelyezni a fekete lemezeket.

Az ötlet egyébként abszolút nem eredeti, a lejátszó ugyanis a Sony nyolcvanas években kipróbált PS-F5 Flaminóját idézi meg. Ez elég rövid életű termék volt, de furcsasága miatt mégis kultstátuszba juthatott. Most pedig – úgy fest – eljött a reneszánszának az ideje.

Harpaz beépített digitális érzékelővel és lineáris nyomkövetővel vértezte fel a Toc névre keresztelt termékét. Ennek köszönhetően nem csak a lejátszón lévő skip-gombbal, hanem távirányítóval is léptethetünk az egyes trekkek között.

A Toc egyaránt megbírkozik a 7, 10, és 12 incses lemezekkel. Sőt, a speciális csapágynak köszönhetően a megvetemedett lemezekre sem bután néz.

Nyilván nem lesz abból kulturális forradalom, ha esetleg a boltok polcaira kerülne Harpaz lemezjátszója. Hiszen a klasszik turntable egyik lényege pont az az élmény, amikor ráhelyezzük a tűt a barázdára. Nem távirányítóval, hanem ujjal. Ettől függetlenül diófaborítású formás testével simán a szobák díszévé válhatna. Na nem mintha egy ortodox lemezjátszó nem lenne az!

(via Thevinylfactory)

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)