keresés menü

Megjött a tökéletes stresszoldó iPhone-app

Ez a figura itt a videó elején, Peng Cheng azt mondja, hogy addig volt megfeszülve a fejére rakódó stressztől, hogy már nem tudott dolgozni. Aztán szinte mindent kipróbált, mígnem rájött, hogy saját magának kell részt vennie a gyógyulásának kidolgozásában. Ebből született meg a Pause nevű alkalmazás, és ha valamiben, ebben első ránézésre tényleg lehet hinni, ha már egyszer az ötletgazdája

hat hónapig mást sem csinált, csak meditált és tai chizett.

Hogy ráeszméljen: a stressz egy olyan gonosz szörny, ami felemészti a fókuszt. Ebből kerekedett ki az app, aminek a lényege, hogy az embert következetesen benne tartsa a pillanatban. Vagyis ne hagyja a figyelmet elkalandozni.

Az alkalmazásban az ujjbegyünkkel játsszuk a főszerepet, mint valami játékban, de itt nem pontokat kell gyűjteni, hanem effektek és hanghatások segítenek fenntartani a fókuszt, amiért folyamatosan jutalmaz minket az app további effektekkel. Ezután állítólag csodák csodájára rendberakódnak a fejünkben a dolgok, sőt, utána szemet lehunyva akár belecsúszhatunk egy kiadós meditációba is.

Rettenetesen Rohanó Világunkban kifejezetten jól tud jönni az ilyesmi, úgyhogy akit elkapot a hév, itt tudja letölteni a fókuszálótalálmányt.