keresés menü

Ilyen rafkós dizájnalbumot sem mostanában láttunk

64-01

Mindig olyan jó érzés belépni a Művészetek Palotájának könyvesboltjába, ahol egymás mellett sorakoznak a legsnájdigabb kiadványok, aztán az ember végigpörgeti őket, és rájön, hogy a következő alkalommal már tényleg inkább egy Taschen-albumra szán rá ötszámjegyű összeget, mint a szombat estéjére, aminek a végét úgyis mindig elfelejti. Ezek a kötetek rendkívül változatosak kívül-belül, de vajon meg tudnánk-e különböztetni őket, ha rájuk dobnánk egy fekete leplet? Vagy ha csak megtapogathatnánk őket?

Na, ebben mutat újat a viction:ary új albuma, ami nem csak a címével – 64GB, mert hatvannégy nagy-britanniai tervezőt mutat be – tündökölhet egy könyvespolcon, de ez a frappánsan szimpla cím a külsejében is formát nyer. Ugyanis kiköpött úgy néz ki, mint egy SD típusú memóriakártya. Hatvannégy gigás, haha, very well.

64-02

Amit belül találunk, az híres és feltörekvő dizájnerek munkái 250 oldalon át, a látóidegeket azonnal gúzsba kötő formában – de a forma újra és újra visszatér, megakad rajta a szem. Főleg, hogy kívül még a memóriakártya apró, aranyszínű csatlakozó lapocskáit is sikerült lemásolni (ezeket ni).

64-03
64-04

A kötetet nem mellesleg innen lehet beújítani.