Mindig olyan jó érzés belépni a Művészetek Palotájának könyvesboltjába, ahol egymás mellett sorakoznak a legsnájdigabb kiadványok, aztán az ember végigpörgeti őket, és rájön, hogy a következő alkalommal már tényleg inkább egy Taschen-albumra szán rá ötszámjegyű összeget, mint a szombat estéjére, aminek a végét úgyis mindig elfelejti. Ezek a kötetek rendkívül változatosak kívül-belül, de vajon meg tudnánk-e különböztetni őket, ha rájuk dobnánk egy fekete leplet? Vagy ha csak megtapogathatnánk őket?

Na, ebben mutat újat a viction:ary új albuma, ami nem csak a címével – 64GB, mert hatvannégy nagy-britanniai tervezőt mutat be – tündökölhet egy könyvespolcon, de ez a frappánsan szimpla cím a külsejében is formát nyer. Ugyanis kiköpött úgy néz ki, mint egy SD típusú memóriakártya. Hatvannégy gigás, haha, very well.

Amit belül találunk, az híres és feltörekvő dizájnerek munkái 250 oldalon át, a látóidegeket azonnal gúzsba kötő formában – de a forma újra és újra visszatér, megakad rajta a szem. Főleg, hogy kívül még a memóriakártya apró, aranyszínű csatlakozó lapocskáit is sikerült lemásolni (ezeket ni).


A kötetet nem mellesleg innen lehet beújítani.