keresés menü

Hamarosan az Ikea is betör az okoslámpák piacára, és onnantól más lesz a világunk világítása

Ugyan már több cég, köztük a Phillips is készített vezeték nélküli hálózaton keresztül irányítható lámpákat, azért egy lakberendezési cikk általában mégiscsak onnantól lesz hivatalosan tömegtermék, hogy a svéd gigacég, az Ikea is felveszi a termékkínálatára.

Miután tavaly ősztől már tesztelték, úgy fest áprilistól a svéd vásárlók már ízlelgethetik a jövőt megnyitó Ikea-termék nevét, azt, hogy Trådfri. Ami egyébként vezeték nélkülit jelent.

A teljes Trådfri-rendszerbe a fenti képen látható égők, lámpák és LED-ek tartoznak bele, illetve természetesen lesz távirányító, okostelós applikáció, valamint elosztó hub.

Az egész széria legszexibb (és várhatóan legolcsóbb) darabja pedig a sima fényerő-szabályozó lesz, amit egy villanykörtével együtt már olyan 6000 forinttól be lehet majd újítani. Ezt csak a svéd ár alapján mondjuk. Arról viszont, hogy ez milyen jó is lesz, itt van egy vicces videó:

A Trådfri bevezetése azért is különösen fontos, mert ezzel az Ikea egy nagy nyitólépést tesz a jövő okosotthonainak irányába.

(via)