keresés menü

Így barkácsolj régi kormányból originál bringaakasztót a szobádba

Fergetegesen csodálatraméltó bringatartókat találhat az ember az interneteken, ha keres, itt van például ez az elegáns kézművesmunka, ami egyben kompakt könyvespolcként is funkcionál, ez a madáretetős szuperség, vagy ez a custom made háromszögforma – persze mondanunk sem kell, aranyáron mérik a legtöbbet. De nem kell a hétvégékre félrerakott pénzmagot szétszórni, van egy egyszerűbb módja is, hogy a bringás haverok fejét irigysárgára fessük.

Először mutatjuk, aztán mondjuk:

bikerack

Páratlan recycling elgondolás, és ha jobban eltöprengünk rajta, egészen kézenfekvő, hiszen egy jó (vagyis már nem annyira jó, ezért kidobásra ítélt) országúti vagy pályakormány megfordítva tökéletes akasztóeszköz, és hát akkor már mi mást is dobálnánk fel rá, ha nem a saját lovunkat?

Ha a fenti látványt kívánjuk elérni, akkor szükségünk lesz még egy stucnira, amibe belepasszol a kormány, meg egy szebbfajta menetes acélcsőre, amibe meg majd a stucni kerül – ez az egész szett meg fel a falra, értelemszerűen. Kell persze még fúró, csavarok és vízszintező, meg annak megtervezése, milyen magasra akarjuk az egészet helyezni – hiszen lehet, hogy alá még szeretnénk plusz egy bringát besuvasztani. Kyle Wilson, aki egyébként illusztrációit promózza a blogján, itt leírja a teljes DIY-folyamatot, mi pedig már csak jó szerelést kívánunk!

bikerack2