keresés menü

Itt egy iskolapélda arról, hogy mennyire személyre szabható egy kislakás

Egy hatvanas években épült madridi blokkház 46 négyzetméteres kislakását pimpelték fel a spanyol Husos Arquitectos belsőépítészei, úgy hogy közben a leendő lakó és kutyája igényeit végig szem előtt tartották.

A lakó egy orvos, ezért az végig szempont volt, hogy a steril kórházi környezettel szöges ellentétben álló hangulatot alakítsanak ki, ezt támogatja mindenek előtt a furnérlemezekből és egyéb faelemekből álló dizájn.

Mivel az orvosnak éjszakai műszakjai is vannak, ezért a vendégágyat egy kapszulaszerű zugban helyezték el, hogy adott esetben napközben is kellőképp nyugodt körülmények között tudjon regenerálódni.

A nagy ágy elé húzható vetítővászon a kis helyre elegánsan sok dolgot bezsúfolós rafkósság, azok a kis szivacsok, amik tapadókoronggal kapaszkodnak a földön, pedig a kutya kényelmét szolgálják.

Mivel a gazdi és a kutya egyaránt rosszul viselik a meleg hónapokat, ezért úgy alakították ki a belső teret, hogy jól szellőztethető legyen. Illetve egy vertikális kert került a belső udvarra néző erkélyhez, amihez a használt fürdővizet újrahasznosító berendezés biztosítja a vizet. Ez a rendszer pedig olyan frissen tartja nyáron a lakást, hogy légkondira sem volt szükség.

A tervezők figyelme még arra is kiterjedt, hogy a napi zöldségek egy részét is biztosító kiskerthez kétféle függönyt is szereztek, egy lenge vásznat nyárra, és egy üvegházhatást biztosító műanyagot télire.

Így upgradeld okosan az 1928-ban épített spanyolos bungalódat!

innen

Tűz tartalom 🔥