keresés menü

Horváth Anna posztmodern-minimál bútorai megjárták a Párizsi Designhetet is

A korábban a londoni Central Saint Martins (University of Arts London) egyetemen, illetve a MOME-n tanuló tervező Londont és Berlint és a francia fővárost is megjárva nemrég a hazai Design Héten mutatta be egyedi tervezésű és kivitelezesű, számos nemzetközi designmagazin által méltatott bútorait. A kollekció két vezető színe az élénkpiros és a kobaltkék.

És most szekszi lookbookfotókat is kaptunk az egyes elemekről, amiket nehéz nem szeretni, még ha nem is illenek minden lakásba és albérletbe.

A Collezione L!PUFF egyes darabjai mind kézzel készült, különleges formavilágú designtárgyak, melyek tökéletesen terjesztik ki a tervező illusztrációiban használt vizuális nyelvet a háromdimenziós térbe. A vadító színek és a különféle textúrák találkozása harmonikus egyensúlyt képez a minimalista formákkal operáló bútorokon.

A fenntarthatóságot szem előtt tartó kollekció darabjai mind helyi, magyar forrásból származó anyagokból készültek, főként Sümeg és Tapolca környékéről, helyi mesteremberek segítségével.

A fiatal designer öntött fehér cementet használt bútorai alapjául, aminek monumentalitását színes üvegdarabokkal tette szelídebbé, a minimalista betonelemeket pedig rozsdamentes acéllal, textillel es bútorlappal kombinálva. A sáskai kőbányából származó öntött, csiszolatlan cement rusztikus, természetes hatást kölcsönöz a daraboknak.

A kollekció lookbookjának képei pedig abban a Veszprém megyei bányában keszültek, ahonnan a nyersanyag származik.

Izgi ellenpontot is képeznek a temérdek szemcsével, pláne a tükrös darab:

  

Az annajames márka alapítója Horváth Anna, freelance illusztrátor és narratív designer, aki főként a kiállításdesign, installáció és bútortervezés területén dolgozik. Legutóbb, 2017 nyarán Budapesten Annát választották a Republic Group és az Umbrella Stúdió által megrendezett Creative Open győztesének.