keresés menü

Hétfői motiváló: Manon Wethly folyadékot reptet

A belga dizájner és fotós, Manon Wethly azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy figyelemreméltó az Instagramja: legyen szó tejről, borról, Starbucksos kávéról vagy répaléről, ő megtölt velük poharakat, feldobja az égbe, majd szuperrövid záridővel lefotózza, ahogyan azok elhagyják az edényt, behódolva a fizikának. Semmilyen folyadék nincs biztonságban a közelében, és a megfelelő színkavalkád elérése érdekében nem is nagyon válogat (vagy éppenséggel nagyon is válogat – nézőpont kérdése).

manon-01

Wethly, aki eredetileg csak a mobilos fotómegosztóra szánta a képeket, de aztán hamar egy fajsúlyosabb fotószéria lett belőlük, a Junk-Culture-nak így beszélt a projektről: “totálisan letaglóz, hogy milyen formákat ölt egy folyadék, amikor úgymond repül. Hajszálpontosan a megfelelő pillanatban kattintva nem csak a leglátványosabb, de gyakran a legmeglepőbb eredményeket kapom. A többségüket iPhone-nal fotóztam, de időközben elkezdtem gyakorolni nagyobb puskákkal is.”

Manonnak külön blogja is van, amit úgy jellemez, hogy az a saját kis játszótere, miközben egyébként Hectica néven saját tervezőstúdiót is vezetget. De most még pár lövet tőle, hogy jól kezdődjön a hét, és mindenki lássa, hogy gyakran a legegyszerűbb ötletek a legnagyszerűbbek:

manon-02

manon-03