keresés menü

Hát igen, így is kinézhet(ne) egy gyerekkórház

Egy szót sem kell ejtenünk a magyarországi kórházakban dúló, végletekig lehangolt állapotokról, mindenki járt már ezekben a nyomasztó terekben. Ukrajnában sem feltétlenül fényes a helyzet, cserébe viszont zajlik ott egy projekt, ami azt igyekszik megmutatni, hogy lehet ezt másképpen is.

A CUBA BUBA küldetése a zöld színben tompuló, omladozó, betegségszagú kórházi szobák felrázása úgy, hogy azok a gyermeki érzékszervek csodaországává transzformálódjanak.

A Decor Kuznetsov dizájnstúdió és a Vlada Brusilovskaya Alapítvány közös kezdeményezésében mindenféle jóságot talált ki, amivel elmozdíthatják a kissrácok rossz gondolatait a betegségről, így például kényelmes ülőhelyek, olvasósarok, de akár bárki által kreatívan kongatható harangjáték is helyet kapott egyik-másik szobában, amik már ránézésre is szupernyugalmat és jó atmoszférát teremtenek ott, ahol általában nem ilyen hangulatok szoktak uralkodni.

És ha tüzetesen megnézzük a végeredményeket, hamar arra a következtetésre juthatunk, hogy nem is kell giga effortot rakni egy-egy ilyen dizájnba – egy jó ötlet sokkal fontosabb.

Vajon itthon mikor látunk majd ilyet egy kórházban? Vagy van már ilyen? Ha tudtok hasonlóról, mindenképpen írjátok meg az info@urbanplayer.hu-ra!

(via)