keresés menü

19. századi akkumulátorgyárat pattintottak ki Madridban, hogy abból legyen a legújabb Google kampusz

A Google kampuszaiban nem a webóriás alkalmazottai dolgoznak: ezek afféle nagyra nőtt coworking irodák, ahol fiatal webes vállalkozók és startupperek pofozgathatják a projektjeiket, a Google pedig adja a hátszelet – nyilván azzal a céllal, hogy ezek a kis kreatív missziók később akár az ő birodalmukat gyarapíthatják majd. Meg persze egy kicsit magukat is emlékeztetik arra, hogy huszonpár éve egy garázsból indultak, és hogy mennyire fontos felkarolni a legújabb pionírokat.

Londontól Tel-Avivon át Szöulig több ilyen kampusz van, de most a Dezeen bepillantást engedett fotókon át az egyik legfrissebbe, a madridiba:

A tervezők arra mentek rá, hogy miután egyetlen startup sem olyan, mint a másik (jó esetben, haha), a formális és informális tereket is a legkülönbözőféleképpen alakítják ki. Régi és új, fémszagú ipariság és fehér műanyagok adnak egymásnak randevút, ráadásul a tárgyalókat például úgy pingálták ki, hogy azok emlékeztessenek a híres spanyol festők, Picasso és Joaquín Sorolla y Bastida munkásságára.

Google-Campus-Madrid_Jump-Studios_dezeen_936_13     Google-Campus-Madrid_Jump-Studios_dezeen_1568_11