keresés menü

Gonosz vécédizájnnal vennék rá az embereket, hogy kevesebbet trónoljanak munkaidőben

Ki ne használta volna ki a mellékhelyiség nyújtotta előnyöket a munkahelyén? Hiszen az az a szent zóna, ahova senki nem nyúlhat utánunk, senki nem zavarhat meg, csak mi vagyunk magunk, meg a zűrös gondolataink.

Ez azonban, hála egy álnok cégnek és a találmányának, hamarosan megváltozhat: olyan vécét szabadítanak rá a bolygóra, ami miatt gyorsabban akarunk majd felpattanni a világbékét jelentő deszkákról.

Az ártalmatlan elnevezésű StandardToilet valójában nagyon is gonosz ötlet, ami tök világosan arra terveztek, hogy a vállalatok profitmaximalizálásának szolgálatába álljon: az ülőkéje tudniillik a vízszinteshez képest 13 fokban előre van döntve, ami miatt szinte guggolásban kell ellentartanunk, a használó lába pedig pillanatok alatt kifárad, így amint csak tudja, elhagyja azt.

Mahabir Gill, a vécé ördögi dizájnere szerint a hosszúra nyúló alkalmazotti vécézgetések az iparnak évente több mint 4 milliárd fontjába kerülnek csak Angliában.

Ugyanakkor hozzáteszi azt is, hogy a StandardToilet az egészségnek is jó: a hagyományos vécécsészék ugyanis aranyeret és a medenceizmok gyengülését okozhatják.

Korábbi témába vágásunk:

(Nyitókép: Kittisak Jirasittichai / EyeEm / Getty Images)