keresés menü

Zseniális átmeneti pavilont terveztek az újjáépülő Notre-Dame mellé

Miután ugye minden második építészstúdió bedobott valami agymenést, hogy miként legyen újjáépítve az idén április közepén leégett Notre-Dame tetőszerkezete, végül bejelentették, hogy a tűz előtti állapotot állítják vissza. Ezzel el is lett zárva a dilicsap.

Most azonban a Gensler építészstúdió feldobott egy olyan ötletet, ami remek átmeneti megoldás lehet a 850 éves székesegyház többéves újjáépítése idejére: egy minimalista, többfunkciós pavilon.

A pavilon méreteiben a Notre-Dame fő termével egyezne meg, az oltár mögötti elemek kinyitásával pedig láthatóvá válna a Notre-Dame homlokzata, így egész különlegesen újjáteremtve az eredeti élményt.

A szétnyitható elemekből álló épület emellett alkalmas lenne miseidőn túl olyan világi dolgokra is, mint piacozás vagy csak simán közösségi térként való létezés. Hogy megvalósul-e a terv, azt egyelőre nem tudni, de szerintünk ez egy szuper koncepció.

 

Már be akartuk fejezni, de az legyen még itt, hogy valakik szerint medence kéne a Notre-Dame tetejére

Nem kellett sokat várni, hogy a klasszikus ötletelésből mémmé váljon a Notre-Dame újjáépítésének az ügye. Először még csak az építészirodák ötleteltek, aztán jött boldog és boldogtalan, olyan ötletekkel, hogy Meki vagy parkolóház legyen a székesegyház leégett tetőszerkezete helyett. Ezeknek a nagy részét most le is söpörjük az asztalról, és csak azokra koncentrálunk, amiknek legalább 0,0001% esélye van.

innen