keresés menü

A világ első okosírógépe segít úgy gépelni, hogy közben ne kattanj vissza a Facebookra

Figyelemelterelés-mentes íróeszköz! Így reklámozza magát a Freewrite, és ezzel tisztességesen bele is trafálhatnak egy piaci résbe, hiszen ki ne ismerné el, aki monitor mögött dolgozik, hogy borzasztó könnyen leszakad a munkáról, és ha egy pillanatra nem figyel, máris az internetek bűnös antihatékonysági útvesztőjében találja magát az idióta gifek, új klipek, macskás képek és kommenthegyek akolmelegében.

Ő volna a megmentő:

Persze eddig is léteztek módszerek arra, hogy a figyelmünk ne terelődjön az írásról: a Freedom nevű app lekapcsolja körülöttünk a világhálót, a Write Or Die idegbeteg hangokkal terrorizál, ha nem írjuk le a célnak kitűzött számú szót, a SelfControlnak pedig megadhatjuk, milyen közösségi oldalaktól tiltson el, ha nem bírunk magunkkal. Vagy hát ugye ott a jó öreg jegyzetfüzet.

A Freewrite mégis a lehető legjobb arany középutat találja meg azzal, hogy a klasszik írógépek érzetét hozza, miközben cloud-alapon működik, ezért egyszerűen nem kell törődnünk a folyamatos mentegetéssel, vagy azzal, hogy bármelyik leírt betű elveszne. Dropboxszal, Evernote-tal és Google Drive-val is szinkronizálhatjuk.

“Menekülj a káoszból és alkoss”

Ez az ötletgazdák mottója. Így képzelik el a szép új világot:

És így néz ki a szép új világ a gyakorlatban:

A gép egyébként akkora siker volt a közösségi finanszírozós Kickstarteren, hogy amikor még Hemingwrite néven futott, összesen 96 millió (!) forintnak megfelelő összeget tudott összeszedni magának, hogy elkezdődjön a sorozatgyártás. Úgy tűnik, elég sokaknak lenne szüksége arra a kiszakadásra.

Itt lehet ismerkedni a készülékkel!