keresés menü

Faldekoráció otthon? Így ne legyen snassz!

Miért ne gondolnál a lakás falaira szűz vásznakként? Amiket azzal borítasz be, amivel csak akarsz, és ennek csak a jobb agyféltekéd szélei szabnak határt. Mutatunk is pár remek példát.

Mondjuk ezt, ami azt üzeni: miért is kéne feltétlenül képekkel teleaggatni a falakat? Kerüljün ki a kép a keretből, és máris valami újat virítasz! Kicsit olyan ez, mint a megfordított könyvek minimalista trendje.

Na jó, de te mégis a képekre esküdsz. Akkor miért ne csavarnál ezen, és pakolsz mondjuk apróbb alkotásokat kifejezetten nagy keretbe?

Vagy ha már izé, akkor legyen kövér, mert néha a méret a lényeg, ha kortárs megközelítésről beszélünk. Egy nagy falon egy nagy kép sokkal erőteljesebben bír mutatni, mint sok kicsi – pláne, ha egy jól megszaladt ecsetkezelésű absztrakt festményről van szó. Amit aztán lehet értelmezgetni, ahogy jólesik.

De a belógatós megoldás sem a megszokott, ez is jól bír mutatni:

Amennyiben nem tolnád túl a művészetet, akkor megoldás lehet egy teljes fal parafával való beborítása. Nem bonyolult, olcsó, és lesz egy állandóan variálható élő mood boardod az albérletedben!

És óriási (és szintén olcsó) húzás a faládák falra applikálásra. Mennyire jó lehet már egy ilyen könyvespolc, helyenként megtűzdelve szobanövényekkel! Ráadásul még akkor se néz ki szarul, ha itt-ott üres.

Egy másik véglet: tükörrel is megtrükközheted a faladat (pláne, ha a közepére el tudsz helyezni egy szignécsör műalkotást).

De fel is rácsozhatod.

Merészebbnek merész tipp: csempés borítás! Igazán fun ötlet egy kis Lisszabont csempészni (CSEMPÉZNI!!!) az otthonunkba:

És még ennél is nagyobb túlzásba eshetünk, ha van egy olyan objektum a birtokunkban, ami a falra rögzíthető, és teljesen szokatlan. Cserébe viszont definitív karaktert kölcsönözhet a nappalinknak, amiről még hetekig fognak zizegni a haverok.

Ugyanakkor nem hülyeség eljátszani a 3D elemek gondolatával sem:

De ha csilliárdok nem állnak rendelkezésre, még mindig hozzá lehet nyúlni a jó öreg fényfüzérekhez, amiket fotókkal (ruhacsipesz, heló) feldobva kapásból egy igazi higgéző helyszínt állíthatunk elő.

Bármilyen faldizájnt is válassz, mindig vedd figyelembe, mi van a fal körül és környékén, hogy ne keletkezzen stílustérgörbület a szobának éppen ezen a részén, maradjon meg a harmónia. Ha erre figyelsz, olyan nagy baj nem történhet.

(Az ötleteket innen, innen és innen vettük.)