keresés menü

Ezt a városból kiszökős dizájnmenedéket volt Tesla, SpaceX és Airbnb dolgozók csinálták

És a sci-fi műfaja hívta életre.

Kozmikus meg tudományos-fantasztikus motívumok ihlették azt a szabad ég alá tervezett ejtőzőhelyet, amit a Jupe nevű cég ötlött ki, nyilván abból a (feltehetőleg saját, mert tényleg nagy tech-cégek ex-embereiről van szó) elgondolásból kiindulva, hogy néha muszáj kitakarodni a tömött belvárosból, ha az ember nem akar megmakkanni.

Az itt látott teremtményeket pedig azzal az alapvetéssel teremtették, hogy bárhova ledobhatók legyenek, elektromos hálózat se kelljen a közelben, és egynéhány óra alatt össze lehessen építeni.

A megboldogult Steve Jobs füvezőszpotja is lehetett volna ez a Jupe-izé, annyira letisztultan japános, japánosan letisztult, sima, smooth, fehér, belengi az öblös tér, na.

Szerkezetét összekapcsolt, tartós alumínium árbocok dúcolják alá, és bevallottan inkább egyfajta művészeti (statement!) alkotásként épült, nem pedig egyszerű lakásként, ettől persze még utóbbinak is baba. A Jupe egyedi formája és szögletes felületei inkább egy gyémántra vagy csillagközi űrbárkára emlékeztetnek, mintsem az olyan ősrégi szerkezetekre emlékeztessenek, mint a szabadidős házak, kabinok, sátrak vagy a jurták.

Amúgy 10,3 négyzetméter, három méteres belmagasság, lehet benne simán forgolászni,

kiváló minőségű tűzálló vászon a palástja és nyírfa padlólapokkal van burkolva.

Ezt külön ki is emeltük, mint látjátok, mert annyira vakmelegül hangzik! És akkor a Nectar matracokkal felpakolt királyméretű franciaágyról, ottománról, dizájnerasztalról, dimábilis fényekről, töltőállomásokról, napelemekről, krosszventilációról nem is beszéltünk. 175000 amerikai dodóért (5,1 millió forintocska) pedig már vihető is!

Jupe hivatalos, mégegyszer.