keresés menü

Ez nem csak egy csinos fullframe fotógép, de a kompromisszumokat sem ismeri

Ott kezdődik, hogy egy analóg fényképező bájával bír, és azzal folytatódik a sztori, hogy mégis olyan masszív a fogása, mint egy DSLR-nek, miközben egészen vad képeket is lehet vele durrantani – akár a legsötétebb esti helyeken is. Akár kézből.

A Panasonic azt sziszegte a fülünkbe a sajtóanyagban, hogy “a kimagasló fotográfiai és professzionális videós teljesítményre tervezett LUMIX S1 a nagy átmérőjű L-bajonett (L-Mount) köré épült, és a nagy érzékenységű full-frame képérzékelők valamennyi előnyét a kreatív médiaszakma képviselőinek szolgálatába állítja” – ami lehetne a szokványos PR bullshit, de ha megnézzük ezt a videót, akkor máris újraformálhatjuk az álláspontunkat:

A 24,2 megapixeles CMOS képérzékelő adja a LUMIX S1 lelkét. A kimagasló képstabilizáló teljesítményt nyújtó és Venus Engine képfeldolgozót alkalmazó fényképezőgép a legmagasabb fényképészeti elvárásoknak is megfelel,

sőt, élvonalbeli videorögzítést is kínál, ami megőrzi a csúcsfényes és mély árnyékos képrészek részleteit is.

És ha már béna fényviszonyok, tegyük csak szóvá minden fotós átkát: a zajt. Amit a LUMIX S1 egészen elképesztően háttérbe szorít: a hatékony pixelelrendezés és a nagy teljesítményű Venus Engine processzor együtt teszi lehetővé, hogy akár 51.200 ISO-értékkel is lehessen képet készíteni.

És akkor a high end videófunkciókról még nem beszéltünk.

A LUMIX S1 kiemelkedő videóminőséget nyújt a filmkészítőknek, és olyan eszköztárat kínál, amivel minden kreatív elképzelés megvalósítható a felvételen. A 4K videó 60/50p*1 képrátával készülhet, a teljes pixelkiolvasás pedig 30p sebességgel történik, ami tiszta és részletgazdag képeket alkot. A képérzékelő teljes szélességben használható, ami megőrzi az objektívek eredeti fókusztávolságát (nincs „képkivágás”), így maximálisan kihasználhatók az extrém kis mélységélességben rejlő lehetőségek.

Olyan kényelmi okosságokat is találunk ráadásul a masinán, mint az emberi és állati testek felismerése, vagy a funkciógombok sokaságának totális személyre szabása. Ráadásul teljes körő tartozékválasztékból szelektálhatunk a szajréhoz:

További részletek érdekelnek, mi?  Irány a http://www.panasonic.com/global weboldala.

(A cikk létrejöttét támogatta a Panasonic)