keresés menü

Ez a vizespalack a tableted legjobb barátja lehet

memo06

Komolyan már, tényleg ennyi ideig kellett várni erre? A Memobottle iskolapéldája a síkegyszerű, de annál zseniálisabb ötleteknek: egy olyan problémát old fel, ami már eddig is mindenkinek eszébe jutott, és nyilván lapos palackok is készültek már a világon, de ennyire könnyed és barátkozásra alkalmas koncepcióba senki nem forgatta még bele a megoldást. A koncepció pedig: egy palack voltaképpen egy mappa, amit besuvasztasz a táskádba, csak épp nem adatok vannak benne, hanem ÉLTETŐ VÍZ.

Mindenesetre én nem mostanában találkoztam olyan Kickstarteres projekttel, ami közel egy hónappal a lejárta előtt már a tízszeresét kalapozta össze annak a pénzösszegnek, amit eredetileg célul tűzött ki. Az ilyesmi hívják diadalnak:

Persze hozzájárult ehhez a számadatokba csomagolt, környezettudatos szöveg is, miszerint:

“Több, mint 50 milliárd műanyagpalackot használunk el évente, és csak 36 százalékukat hasznosítjuk újra – a többi a szeméttelepen és az óceán fenekén végzi. Minden évben 50 millió gallon olajat használunk fel, hogy megtöltsük, előállítsuk, elszállítsuk, lehűtsük ezeket a palackokat. Ez évente 3,8 millió autó üzemanyagának felel meg évente. Háromszor annyi vízbe kerül előállítani egy palackot, mint megtölteni azt.”

“És a csapi vízhez képest a palackos ásványvíz 1400-szor többe kerül.”

Bumm, ezek után már csak pár time-lapse képkockán kellett megmutatni, milyen játékosan fér be a palack a laptop meg a napszemüveg mellé, és kész is a siker.

Még több infó a Kickstarteren.