keresés menü

Ez a koppenhágai lakás a térmegtakarítás csimborasszója

Nikoline Dyrup Carlsen és Svend Jacod Pedersen nem csak közös céget, de közös háztartást is visznek, tekintve, hogy a gyerekeik is közösek. És tekintve, hogy dizájnnal és építészettel foglalkoznak, nyilván nem engedhetik meg maguknak, hogy ne egy példaértékű otthonban éljenek.

Amit két kisebb apartmanból rántottak össze, 145 négyzetméteren, borzasztóan alaposan átgondolva.

A lakás elrendezésének főszereplője például a lépcső, ami azért nagy truváj, mert nem csak függőlegesen köti össze a két szintet, de horizontálisan egy tároló is mindkét oldalról, plusz a vendégteret választja le a konyháról – egy menő üvegfallal együtt.

A vendégtérben pedig, ahogy az előző képen is látszik, egy faágy hajtható ki a falból, amire ha nincs szükség, akkor vissza lehet pöckölni a helyére.

És akkor a minimálra kupált nappali:

Sok mindent nem kell ehhez hozzáfűzni, ha csak azt nem, hogy aki szereti a lemezeket, rossz ember nem lehet (de legalábbis magas ennek a valószínűsége), és hogy a rószaszínre festett fából tákolt kanapé igazi barkácshangulatot kölcsönöz a térnek, ami enélkül már a luxxyság határvidékeit kapirgálná. A nagy fekete szekrény pedig még extra megoldásokat is tartalmaz, például kihúzható széket és asztallapot!

Ebből nyílik a kisklambók háló- és játszószobája.

Ami pedig pont olyan, amilyenről ekkora emberek álmodhatnak: a nagy fatákolmány egyszerre gardrób, ágy, firkálható tábla, csúszda, és egyéb fankiságok. Nagyon csodálkoznánk, ha itt bármikor is fél óránál tovább csend honolna:

Végül a pár legprivátabb helye az emeleten, kékre festett padlóval, csőszerű fali installációval, ami igazából a cipőket tárolja, meg egy olyan, gömblámpával lekerekített hálóval, amiben úgy lehet elengedni a napi gondokat, mintha sosem lettek volna.

(via Yatzer)