keresés menü

Ez a borbély inkább kirakta a szalonja padlóját egypennysekből, mintsem 1000 fontért mesterembert fogadjon

Hősünk, Rich Holtham 28 éves borbélyszalon-tulajdonos az Anglia középső részén fekvő Dudley-ban. A sztorija lényege pedig ott kezdődött, hogy a szalonjába új padlóra volt szükség, ő pedig egy ezerfontos (ami 340 ezer forint kb.) ajánlatot kapott erre.

Ő és társai azonban ezt meglehetősen drágának találták, és úgy döntöttek, hogy kiagyalnak valami olcsóbb és kreatívabb megoldást. Egy hétig a neten lógtak inspirálódásilag, aztán meg is lett a nagy ötlet: kirakják az egész padlót egypennysekből.

Az első ajánlat ugye 1000 font volt, a padlót kitöltötte 70 ezer penny, ami ugye 700 fontnak felel meg. Így ha a ragasztót és a feláldozott időt nem számoljuk, háromszáz fonttal olcsóbban összehoztak egy világraszóló padlóborítást.

És ezen plusz befektetést alighanem most tényleg elengedhetjük a végelszámolásnál, mert amióta elkészült a pennys padló, azóta csomó olyan új vendégük lett, aki pusztán ezen hír alapján tért be hozzájuk.

  

Mielőtt bárki hasonlóba fogna, annyi jeleznénk, hogy a magyar érmék a magyar állam tulajdonát képezik. Legalábbis áltiban technika órán ezt mondta a tanár, amikor satuval szétbasztunk egy kétforintost.

(via)