keresés menü

Életnagyságú, tehát óriás Gundam robot tette meg első lépéseit Japánban

Tényleg építettek egyet.

1979-ben, amikor a japán Mobile Suit Gundam nevű tévésorozat elindult (ami lehelyezte a “real robot” nevű anime műfaj alapjait, amiben nem szuperképességű, kvázi félisten robotok feszülnek egymásnak, hanem tényleges fizikai korlátokkal rendelkező, ember által irányított gépi konstrukciók, amik ezáltal a kemény fizika híveit is szerelmessé tették), aligha gondolhatta bárki, hogy ezeket a robotokat egyszer tényleg megépítik valakik úgy, hogy azok meg is mozdulnak majd. Bár, tekintve, hogy a hetvenes években a japánok mennyire a koruk előtt jártak, lehet, hogy ez is csak merő feltételezés a részünkről, és nagyon is sokan hittek ebben.

Hittek vagy sem, ez most megtörtént: Yokohamában életre keltettek egy robotszuperhőst. Konkrétan az RX-78-2 nevű modell életnagyságú változatát, ahogy azt az egykori animében elképzelték. Ez annyit tesz, hogy

18 méter magasra nőtt.

Itt lehet végigkövetni az építést, a hatalmas fej felemelését a testre, és felnőtt emberek előzetes izgulását, hogy minden jól menjen:

Itt pedig azt lehet látni, hogy végül minden jól ment, a robot pedig megtette első, még ha lomha lépéseit is egy Szebb Jövő irányába. Lejjebb a tesztüzem felgyorsított változatát is beszúrjuk, arra talán egy fokkal több ideje van mindenkinek.

Ezek után már igazán nem nehéz elképzelni, mivel vívhatja majd az emberiség a harmadik világháborút. De legalábbis a japánok.