keresés menü

Ilyen faszán néz ki a Vespa, amit villany hajt

Márminthogy ugye elektromosság. Az ipari dizájner Giulio Iacchetti fejezte ki respektjét ezzel a tervezettel az eredeti 1946-os robogóklasszis felé:

A szeretett kétkerekű, aminek modern verzióival ma már megannyi városban rongyolnak a fiatal felnőttek, meg a kevésbé fiatalok is, legújabb újragondolt változatában (ami a Vespampére nevet kapta) a tiszteletreméltó múltat és az okosjövőt kapcsolja össze.

Bár a Vespa az évek során egyre testesebb lett, Iacchetti koncepciója visszacsupaszítja a mocit, felidézve azokat az időket, amikor olasz neorealista filmekben csapatták a még kezdetleges változataival. Mindeközben

benne vannak olyan ügyeskedések is, mint a beépített mobiltartó, ami tölti is a telót, miközben védi az esőtől, a sebesség- és üzemanyagszintmérőt pedig egy vezeték nélküli app kezeli.

Persze a körkörös első lámpát vétek lett volna elhagyni:

És még olyan trükk is elfért a Vespampérén, mint hogy az olasz tervező az irányjelzőt a két visszapillantó tükörbe építette bele, sőt, még a viccesen hátranyúló, konzolos ülés örökségét is átmentette.

Pár rajzon pedig még a tervezési folyamatot is le lehet követni:

Bel lavoro!!!