keresés menü

Ebben a kínai állatfodrászatban a luxusdizájn az úr

A több mint kilencmilliós Hangcsou városában nyílt meg a Nova Pets nevű szalon, ami a négylábúak szőrére specializálódott, de nem csak a szolgáltatások minőségét tekintve emelkedik ki versenytársai közül.

Hanem abban is, ahogyan kialakították:

Látszóbeton, szoft fények, kanyaros-íves minimalista elemek töltik meg igencsak szellősen a 450 négyzetméteres helyet, amiben helyet kapott egy süllyesztett kávézó, egy játszótér, de még egy lubickolós medence is azoknak a kedvenceknek a kedvéért, akik nem vetik meg a vizet. A gazdik meg persze mindenhova elkísérhetik őket. Meg van nekik engedve.

A Say Architects építészcég két vezetőjének, Yan Zhangnak és Jianan Shannak ráadásul összesen két macskája és egy kutyája van, így nagyon is szeretnek mindent, ami a háziállatokhoz kapcsolódik, a projekt ennek megfelelően olyan simán haladt előre, mint kés a kutyakajában.

És hogy mi a legjobb az egészben?

Az, hogy míg a gazdik a kávézóban lazáznak, az ebek és ketek fel tudnak mászni egy következő szintre, így szemmagasságba kerülve az emberekkel. Plusz egy csomó kis kilátót meg kémlelőnyílást is elhelyeztek a tervezők az enteriőrbe, lesegetés okán – hiszen ez az egyik kedvenc elfoglaltságuk.

Lavcsi.