keresés menü

Házisörforradalom indulhat Magyarországról?

Az ötletcsapat

A Brewie egyedisége abban áll, hogy egy gombnyomással indítható, nem túl nagy dobozba belekomponálták a gyári sörfőzés minden állomását. A négy kódolt sztenderd recept mellett pedig teret ad a kísérletezésnek is, ugyanis 23 különböző paraméter variálható. Így tulajdonképpen minden elképzelhető variáció megfőzhető a segítségével otthon. Ráadásul a sörfőzés teljes idejét sem kell a masina mellett töltenünk, hiszen

tartozik hozzá egy mobilapp is, aminek segítségével telóról vagy számítógépről tudjuk követni a folyamatot.

A projekt komolyságát jelzi, hogy több startup-versenyen is nyertek, illetve dobogós helyezést értek el, valamint a Washington Posttól kezdve a Gawkerig jó néhány fontos média is hírt adott róla.

A szerkezettel egyébként húsz liter (öt gallon) sör főzhető egyszerre néhány óra alatt, aminek még szüksége lesz 5-12 nap erjedésre is, tehát ha ipari mennyiséget szeretne valaki előállítani, annak továbbra is a sörgyárlízingelést ajánljuk.

Amennyben nem sajnáljuk rá a bő ezer dollárt, az Indiegogón keresztül már elő is rendelhetünk magunknak egy példányt, amit az ígéretek szerint 2015 őszén vehetünk birtokba – bár a mostani lendületet elnézve még talán előbb is. Addig viszont töltsük fel a hűtőnket pár palackos csodával, hogy legyen miből inspirációt nyerni!

(via Indiegogo)

Tűz tartalom 🔥