keresés menü

Befejeződött a Design Hét, de néhány kiállítás még látogatható

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala védnökségével, a Magyar Formatervezési Tanács szervezésében megvalósuló Design Hét Budapest idén ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját, Budapesten százötven, az öt vidéki partnervárosban pedig további száz programmal. Ragyogó derbije volt a kreativitásnak, és bár a fesztivál maga véget ért, néhány kiállítás még látogatható a fővárosban és vidéken. Mutatjuk is őket!

Susu X Komonka / Shine! (november 8-ig)

Jó megfogni, praktikus és szép, mindennapi életünk alapvető kiegészítői. A SHINE! a SUSU Keramika (Asbóth Szaffi, Bodnár Flóra) és a KOMONKA Textile (Kovács Móni) kollaborációja. Megközelítésükben ezek a tárgyak nem tökéletesek, a hibák szépek, az egyenetlen és foltos felületek barátságosak és szabadok. Az asztalkultúra esztétikus használati tárgyainak kiállítása, a SUSU most nyíló bázisán kerül bemutatásra, amely galéria, műhely és bolt is egyben.

HELYSZÍN: 1027 Budapest, Frankel Leó út 10
NYITVA TARTÁS: H-P: 13:00-19:00 SZ: 10:00-13:00

Kari Piippo Reflexiók (november 10-ig)

A világhírű finn plakáttervező grafikusművész, Karl Piippo vezetésével indít plakátszerkesztői, grafikai workshopot a MANK (Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.)

HELYSZÍN: Csikász Galéria
CÍM: 8200 Veszprém, Vár utca 17
NYITVA TARTÁS: H-SZ: 10:00-19:00

12 fal – Építészet és ornamentika (november 30-ig)

A századforduló művészetét nagymértékben formálta két fogalom: motívum és ornamentika. Ekkor épült Schoditsch Lajos tervei alapján a veszprémi Iparostanoda (később Ének-Zenei Általános Iskola) épülete, valamint a vele átellenben található Medgyaszay István által tervezett veszprémi Petőfi Színház. A felújítás előtt álló épületek története a jövőben még szorosabban összeforr, hiszen az Iparostanoda a Színház irodaházaként működik tovább. Így a felújítás előtt lehetőség nyílik arra, hogy reflektáljunk a Medgyaszay és pályatársai számára fontos problémakörre és megvizsgáljuk, mit jelenthet ma az ornamens és a díszítés fiatal kortárs építészek számára.

HELYSZÍN: Volt Iparostanoda épülete
CÍM: 8200 Veszprém, Óvári Ferenc út 1
NYITVA TARTÁS: H-P: 10:00-17:00

Kozma Klasszik (december 2-ig)

A Budapesti Műhely egy olyan egyedülálló vállalkozás volt a múlt század elejének Magyarországán, amely az igényes kézműipar megtartásával, Kozma Lajos kivételes alkotói képessége révén számtalan kimagasló kvalitású lakberendezési tárggyal gazdagította a magyar otthonkultúrát és iparművészetet. A kiállítás a világhírű építész, belsőépítész és bútortervező, Kozma Lajos alkotói pályájának alakulását meghatározó és hírnevét megalapozó Budapesti Műhely működését, illetve Kozma ez időben végzett grafikusi-könyvművészi tevékenységét mutatja be.

HELYSZÍN: Műcsarnok
CÍM: 1146 Budapest, Dózsa György út 37.
NYITVA TARTÁS: K-V: 10:00-18:00

Tűz tartalom 🔥